juni 2023

7 tips voor een supersnelle facturatie in de bouw

Amir | team DEDDO

Zo factureer je als een speer

Ben je als bouwer veel tijd kwijt aan je facturatie? Zonde! Volg onze tips en het kost je voortaan slechts enkele minuten. Het resultaat? Sneller betaald krijgen en meer tijd overhouden voor waar jij echt goed in bent: bouwen!

1. Calculaties in één klik omzetten in facturen

Handmatig factureren kost veel tijd, die je waarschijnlijk veel beter kan besteden. Ook is de kans groot dat je fouten maakt. Met DEDDO hoef je niet langer gegevens over te typen. Met slechts één klik worden jouw calculaties - die ook supersnel gemaakt zijn - automatisch omgezet in een factuur die er tiptop uitziet. Het staat ook op de planning om mogelijk te maken dat offertes 1-op-1 omgezet kunnen worden naar een factuur. Bij DEDDO zijn we altijd bezig om de applicatie te verbeteren.

2. Alle openstaande facturen op één plek bewaren

Kwijtgeraakte facturen kosten je heel veel tijd en irritatie. Net als een onoverzichtelijke administratie. Met DEDDO heb je hier geen last meer van. Al jouw facturen staan op één plek en je hebt een duidelijk overzicht van de openstaande posten. Dit helpt je ook om betalingsachterstanden te voorkomen.

3. Btw verleggen met een enkele klik en je boekhoudprogramma koppelen

Voer jij weleens bouwklussen uit voor een ander bedrijf? Dan breng je geen btw in rekening aan je klant, maar verleg je het naar dat bedrijf toe. Dit moet op de factuur vermeld worden. In DEDDO verleg je de btw met één simpele druk op de knop. Automatisch je factuur in je boekhoudprogramma verwerken? Ontdek waarom het combineren van een boekhoudprogramma met een calculatieprogramma zoals DEDDO ideaal is voor bouwprofessionals. Leer er alles over in dit artikel.

4. Een factuur kopiëren

Stuur je vaak eenzelfde soort factuur? Kopieer ‘m en voorkom dubbel werk. Met DEDDO kun je heel snel een factuur maken door simpelweg een oude te dupliceren. Her en der wat aanpassingen en klaar ben je.

5. Termijnschema maken

Werk je met grote projecten waarbij op afgesproken momenten gefactureerd wordt? Dan is een termijnschema ideaal! Dit is een fijn hulpmiddel om snel termijnfacturen te genereren. In DEDDO kun je het termijnschema in je offerte gemakkelijk omzetten naar facturen.

6. Facturen direct versturen met iDEAL-betaallink

Het verwerken en versturen van papieren facturen kost veel tijd. Digitaal factureren is veel sneller, helemaal als je gebruikmaakt van calculatie- en facturatie software als DEDDO. Voeg een iDEAL-betaallink toe door DEDDO te koppelen met Mollie en maak het makkelijker voor je klant, waardoor je nog sneller betaald krijgt! Nadat je in DEDDO een bouwfactuur hebt gemaakt, kun je ‘m gelijk vanuit het programma digitaal versturen. Facturen maken, verzenden en bewaren gebeurt dus allemaal in één online omgeving.

7. Eventuele foutjes makkelijk herstellen

We begrijpen dat foutjes in facturen soms kunnen voorkomen. Maar maak je geen zorgen! Met DEDDO kun je eventuele foutjes gemakkelijk herstellen. Als je een fout ontdekt, kun je de factuur eenvoudig aanpassen en opnieuw versturen. Ook is het mogelijk om een factuur te crediteren als dat nodig is. Zo zorgen we ervoor dat jouw facturatieproces soepel verloopt.

Snel een factuur maken en sturen = snelle betaling

Bij DEDDO begrijpen we dat het fijn is als facturen snel betaald worden. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat je met onze calculatie- en facturatie software voor de bouw gemakkelijk en snel een factuur kunt maken en versturen. Door snel, overzichtelijk, efficiënt en met een automatische iDEAL-betaallink te factureren, vergroot je de kans op snelle betalingen.

Wil jij ook extra tijd overhouden die je kunt besteden aan een nieuwe klus? Ga dan voor supersnelle facturatie met DEDDO. Je kunt DEDDO altijd de eerste 30 dagen gratis proberen, dus waarom zou je nog wachten? Ontdek hier alle handige functies die ons alles-in-één pakket te bieden heeft.

×