oktober 2023

Calculatieprogramma voor de bouw gratis proberen? 5 tips

Maurice | team DEDDO

Alles uit je gratis proefperiode halen

Nauwkeurige berekeningen zijn belangrijk in de bouw. Zelfs kleine foutjes kunnen flink in de papieren lopen. Gelukkig zijn er speciale calculatieprogramma’s voor de bouw om eenvoudig online berekeningen te maken. Twijfel je of zo'n tool wel bij jou past of weet je niet welke de beste keuze voor je is? Je kunt meestal een gratis proefversie proberen om het uit te vinden. En met onze 5 handige tips haal je het maximale uit die gratis proefperiode.

1. Oefen met al berekende klussen

Gebruik de gratis proefperiode om echte klussen te berekenen, groot en klein. Gooi er echte kosten en data in, zodat je kan zien hoe de tool werkt in de praktijk. Let goed op hoe lang je bezig bent met het invullen van gegevens en het maken van berekeningen. Het programma moet je tijd kunnen besparen, niet meer werk geven. De beste vergelijking kun je maken met het opnieuw maken van een bestaande offerte. Op deze manier krijg je snel een goed gevoel of dit iets is wat bij jouw werkwijze past. Door verschillende functies uit te proberen, kun je de veelzijdigheid van de tool ontdekken en beoordelen of het een handige aanvulling is voor jou.

2. Let op gebruiksgemak

Als je nadenkt over het gebruik van een calculatieprogramma in de bouw, is het belangrijk om te kijken hoe gebruiksvriendelijk het is. Sommige van die programma’s kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn, en je moet misschien wat oefenen of zelfs een korte training volgen om er goed mee overweg te kunnen. Niet iedereen heeft zin in dat gedoe, dus het is echt de moeite waard om te kijken of het programma past bij wat jij nodig hebt en of jij er makkelijk mee kunt werken. Kijk ook of er handige video’s of een goed helpcentrum beschikbaar zijn, zodat je op elk moment kunt opzoeken hoe bepaalde dingen werken.

Dus, als je die gratis proefperiode hebt, neem de tijd om te kijken hoe het programma eruitziet. Kijk goed naar de opmaak, de menu’s en hoe alles in elkaar zit. Een programma dat gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is kan je serieus veel gedoe besparen. En kijk ook of er instructievideo’s zijn of een handig helpcentrum waar je kunt opzoeken hoe bepaalde functies werken.

3. Kijk hoeveel sneller je klaar bent

Een calculatieprogramma voor de bouw is een waardevolle tool om tijd te besparen bij het berekenen van klussen. Tijdens de gratis proefperiode kun je het uitproberen voor een klus die je normaal gesproken handmatig of met Excel zou berekenen. Zo kun je zelf ontdekken of het efficiënter voor je is. Sommige van deze programma's kunnen zelfs automatisch offertes en facturen genereren, wat je nog meer tijd kan besparen. Met zo'n alles-in-één oplossing wordt niet alleen het calculeren eenvoudiger, maar kun je ook administratieve taken sneller afhandelen. Ze geven je daarnaast overzicht en maken je documenten en klantgegevens makkelijk vindbaar. En als je je documenten makkelijk kunt aanpassen en meteen vanuit het programma kunt versturen, gaat alles nog sneller.

4. Ontdek de functionaliteiten

Niet iedereen heeft dezelfde functionaliteiten nodig. Tijdens de proefperiode kun je ontdekken of het programma precies de functionaliteiten heeft die jij nodig hebt. En of je ze makkelijk in gebruik vindt! Probeer gewoon alles uit. Soms kom je erachter dat iets nog handiger of sneller kan door gewoon te experimenteren met dingen waarvan je dacht dat je ze niet nodig had. Let ook op of jouw gewenste functionaliteiten bij een betaald account ook beschikbaar zijn. Sommige proefabonnementen geven toegang tot alles, maar beperken mogelijk jouw favoriete functies in het basispakket. Beslis welk pakket aan al jouw wensen voldoet, gebaseerd op jouw ervaring tijdens de gratis proefperiode. Soms is een betaalbare versie met basisfuncties precies wat je zoekt en hoef je niet onnodig te betalen voor functies die je toch niet gebruikt.

5. Match je met de mensen achter het product?

Neem de tijd om de mensen achter het programma te leren kennen. Zitten jullie op 1 lijn? Luisteren ze naar wat jij te zeggen hebt? En zijn ze makkelijk te bereiken als je vragen hebt? Online calculatieprogramma's veranderen voortdurend. Hoe beter je kunt opschieten met het team en contact met ze kunt leggen, hoe gemakkelijker het wordt om mee te gaan met nieuwe functies en aanpassingen. Onze tip is om tijdens je proefperiode gebruik te maken van de contactmogelijkheden en vragen te stellen om hier op tijd achter te komen.

Is DEDDO jouw calculatieprogramma?

Met DEDDO hoef je je geen zorgen te maken over het gedoe van klussen berekenen, offertes maken, facturen opstellen en klantgegevens bijhouden. Het werkt eenvoudig waardoor je direct van start kunt. Geen ingewikkelde toeters en bellen, simpelweg de belangrijkste functionaliteiten die een bouwer nodig heeft. Gebouwd voor bouwers door bouwers. Gemaakt voor aannemers, schilders, tegelzetters, stukadoors, hoveniers, dakdekkers, stratenmakers en installateurs. Ook DEDDO uitproberen? Meld je makkelijk online aan en start direct jouw 30 dagen gratis proefperiode!

×