januari 2024

Waarom kiezen voor een calculatie-
programma in de bouw?

Maurice | team DEDDO

De bouwadministratie snel en eenvoudig doen

Bouwadministratie is het minst leuke werk voor de meeste aannemers, maar wel strikt noodzakelijk. Buiten je boekhouding, gaat vaak de meeste tijd verloren in calculaties maken, offertes opstellen en facturen versturen. In dit artikel vertellen we je alles over hoe je met een speciaal calculatieprogramma voor de bouw eenvoudiger en sneller je calculaties maakt.

TIP: DEDDO is de calculatie, offerte en facturatie tool in één. Geen gezeur meer met losse papiertjes, niet goed uitgelijnde Word documenten of Excel formules die niet kloppen. Simpel een paar zaken invoeren en je hebt binnen minuten je calculatie gemaakt. Probeer DEDDO nu 30 dagen gratis!

Wat is een calculatie
programma?

Een calculatieprogramma voor de bouw is software waarmee je je inkoopkosten, verkoopkosten en allerlei posten van je project kunt invoeren, om zo tot een berekening te komen. Vaak gebruikt een calculatieprogramma hoeveelheden, inkoopprijzen en een prijsopslag om een calculatie op te bouwen. Ook kortingen kunnen bijvoorbeeld verwerkt worden in de calculatie. Bij sommige calculatiesoftware, zoals DEDDO, kun je ook gelijk volledig online offreren en factureren. Makkelijk als je zzp'er bent in de bouw!

Waarom is een calculatie
programma in de bouw zo belangrijk?

Als aannemer in deze drukke tijden maak je waarschijnlijk heel veel calculaties! Alles op een briefje schrijven of via Excel kost veel tijd en vergroot de kans op fouten. En je wilt natuurlijk vooral bezig zijn met je passie: BOUWEN! Daarnaast is een duidelijke, foutloze en strakke offerte natuurlijk ook belangrijk! Hiermee vergroot je je kans dat je opdrachten binnenhaalt. Met een goed calculatieprogramma als DEDDO kun je je calculaties automatisch overzetten naar een offerte (en factuur). Wel zo makkelijk!

''Je hebt nu meer zin om een calculatie te maken en facturen al helemaal, want deze zijn door het gebruik van een termijnschema met een druk op de knop gemaakt.''

Wijnand van Maanen | Eigenaar – Van Maanen Bouw & Renovatie

Voor wie is het geschikt?

Calculatieprogramma’s als IBIS zijn gericht op grote aannemers. Denk aan de BAM, Heijmans en Dura Vermeer. Andere software, zoals DEDDO, is gericht op zzp’ers in de bouw en aannemers tot 20 man personeel (die vooral zelf nog hun administratie dagelijks regelen) om vooral snel calculaties en offertes te maken. Wist je bijvoorbeeld dat je binnen DEDDO zelf je template begrotingen opzet? Want wie weet nu beter hoe jij bouwt, dan jijzelf. Handig als je veel van dezelfde soort projecten moet maken. Scheelt je veel tijd, die je weer aan je projecten kunt besteden.

Voordelen van een calculatie
programma

Calculeren in de bouw met een professioneel programma brengt vele voordelen met zich mee. We hebben al benoemd dat het tijd bespaart. Alle benodigde data zit in het systeem en het moeilijke denkwerk wordt uit handen genomen. Daarnaast is de kans op fouten minder, je prijsopslag kun je eenvoudig berekenen en dus de kans dat je meer overhoudt wordt aanzienlijk groter.

Het beste calculatieprogramma voor de bouw

Welk calculatieprogramma voor jou het beste werkt, is afhankelijk van je behoeftes. De meeste softwarepakketten waarmee je kunt calculeren, offreren en factureren zijn vrij prijzig. Als je als zzp’er of aannemer een tool zoekt om verbouwingen, aanbouwen en renovaties te calculeren, adviseren wij van DEDDO: DEDDO! 🙂 Voor slechts 12,50 euro per maand werk je er al mee. Met je eerste klus heb je jouw investering dus al terugverdiend! En om het nog mooier te maken: je kan ons calculatieprogramma gratis proberen. Wil je allerlei ingewikkelde en dure software, dan kun je het beste even verder Googlen 😉

Wil je hét calculatieprogramma voor de bouw gratis proberen? Zoals je hebt kunnen lezen biedt DEDDO heel veel voordelen ten opzichte van andere manieren om projecten te berekenen. Wil je ook eens kijken of het wat voor jou is? Probeer DEDDO nu 30 dagen gratis!

×