augustus 2023

Zo voorkom je foutjes bij het calculeren van schilderwerk

Maurice | team DEDDO

Nauwkeurige berekeningen

Bij DEDDO weten we dat het cruciaal is om nauwkeurig en precies te zijn wanneer je klussen gaat berekenen. Niets is vervelender dan achteraf te beseffen dat je fouten hebt gemaakt bij het calculeren van je schilderwerk. Maar maak je geen zorgen, met onze handige calculatiesoftware voor schilders kun je deze foutjes voorkomen. In dit blog delen we graag onze beste tips en trucs om jouw klus tot in de puntjes te berekenen.

1. Inventarisatie van het project

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt zeker voor schilderwerk. Neem de tijd voor een grondige inventarisatie van het schilderproject. Meet nauwkeurig de oppervlaktes die je gaat aanpakken en bereken de benodigde verfhoeveelheid. Vergeet niet rekening te houden met het rendement van de gekozen verfsoort. Let ook op alle benodigde voorbereidende werkzaamheden, zoals het verwijderen van oude verf, reparaties aan beschadigde oppervlakken en het schoonmaken van het schilderoppervlak.

En vergeet niet om andere benodigdheden op te nemen in je calculatie, zoals schuurpapier en kwasten. Ons calculatieprogramma is superhandig en helpt je alles overzichtelijk te krijgen. Wil je het jezelf echt makkelijk maken? Maak dan een template van je calculatie. Zeker wanneer je regelmatig dezelfde opdrachten krijgt met dezelfde berekeningen. Door een template te gebruiken, bespaar je tijd en ben je er zeker van dat je niets over het hoofd ziet.

2. Houd rekening met specifieke omstandigheden

Schilderen kan soms een uitdaging zijn, vooral wanneer je te maken hebt met specifieke omstandigheden, zoals onvoorspelbaar weer of complexe ondergronden. Deze factoren kunnen veel invloed hebben op de hoeveelheid werk en materialen die nodig zijn. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden bij het maken van je berekeningen.

3. Alle calculaties in één online tool

Laat Excel en je kladblok achterwege. Met DEDDO kun je razendsnel en foutloos al je calculaties uitvoeren. Geen gepruts meer met handmatige berekeningen en verschillende programma's. Bye bye foutjes!

4. Opslag voor onvoorziene omstandigheden of extra kosten

Houd bij het opstellen van een calculatie altijd rekening met een opslag voor onvoorziene omstandigheden of extra kosten die zich kunnen voordoen tijdens het project. In DEDDO kun je deze opslag heel makkelijk instellen.

5. Duidelijke specificaties

Duidelijke specificaties bij calculaties voor schilderwerk voorkomen misverstanden. Door de juiste details te vermelden, zoals verfsoort, kleur, oppervlakte en afwerking, blijft het werk goed gedocumenteerd en begrijpelijk. Dit verhoogt de efficiëntie en zorgt ervoor dat je later exact weet wat je bedoelde. In DEDDO kan je zelf bepalen hoe gedetailleerd de klant een specificatie ontvangt van het werk.

6. Schat uren optimaal in met klussen uit het verleden

Onze handige module voor relatiebeheer stelt je in staat om snel en gemakkelijk toegang te hebben tot al je documenten op één centrale locatie. Alle calculaties, offertes en facturen zijn bij het overzicht van je klanten zelf terug te vinden. Heb je een klus die lijkt op een project uit het verleden? Pak oude calculaties en facturen erbij en je weet precies hoe je deze klus het best kan berekenen.

Van foutloze calculatie naar winnende offerte

Met DEDDO voer je gemakkelijk alle gegevens in, zoals inkoopprijs, hoeveelheden en prijsopslag van materiaal. Zelfs kortingen kunnen zonder moeite worden meegenomen in de berekening. Vervolgens wordt alles razendsnel en foutloos voor je uitgerekend. En het beste van alles? De calculatie zet je vervolgens in een handomdraai om naar een winnende offerte .

Geen zorgen meer over onnauwkeurigheden en het mislopen van schilderklussen. Met één druk op de knop verstuur je de offerte vervolgens naar je klant, die ‘m daarna digitaal kan accepteren. En het omzetten van een offerte naar een factuur is net zo simpel.

Jouw partner in precisie bij calculeren van schilderwerk

Met DEDDO aan je zijde ben je zeker van een vlekkeloze schilderklus zonder vervelende rekenfouten. Onze software is jouw partner in precisie en helpt je om elk project tot in detail te berekenen. Of het nu gaat om binnen- of buitenschilderwerk, kleine of grote oppervlakten, DEDDO is er voor jou. Eerst zien dan geloven? Dat begrijpen wij helemaal! Probeer DEDDO nu 30 dagen gratis.

×