oktober 2023

Supersnel online een offerte maken en versturen

Maurice | team DEDDO

Einde aan tijdverspilling

Supersnel offertes maken kan het verschil betekenen tussen mooie klussen binnenhalen of kansen missen. Met een tool zoals DEDDO maak je super makkelijk online offertes en stuur je ze meteen naar je klant.

Waarom snel offertes maken in de bouw belangrijk is

In de bouwsector is het superbelangrijk om razendsnel offertes te maken, om een paar goede redenen.

Allereerst gaat het allemaal om de concurrentie. Potentiële klanten benaderen vaak verschillende bedrijven voor hun klus. Als je niet vlot reageert, loop je het risico dat een concurrent die wel snel actie onderneemt, er met de opdracht vandoor gaat.

Daarnaast kunnen deadlines in de bouwwereld behoorlijk strak zijn. Klanten verwachten dat hun klus binnen een bepaalde tijd klaar is.

Als het lang duurt voordat je een offerte uitbrengt, kan dat het begin van de klus flink vertragen. Dat heeft niet alleen invloed op jouw planning, maar ook op die van de klant.

Plus, als je die offerte snel de deur uit stuurt, laat dat zien dat je serieus bezig bent en er vol voor gaat. Klanten willen goed behandeld worden en merken dat je hun klus serieus neemt. Als je snel met een duidelijke en nauwkeurige offerte komt, win je vertrouwen en maak je meer kans om de klus binnen te halen.

Voordelen van online offerte tools

Wil je razendsnel een offerte in elkaar zetten? Gebruik dan een online offerte tool. Hiermee hoef je niet meer alles met de hand te doen. Je vult makkelijk alle info in en het programma berekent automatisch de kosten. En je stuurt de offerte gewoon direct vanuit de tool naar je klant, dus je hoeft niet te wachten op papieren documenten of afspraken te regelen.Maar er is meer! Bekijk hieronder alle voordelen van online offerte tools.

1. Nauwkeurigheid en fouten voorkomen

Met digitale offerte tools hoef je je geen zorgen meer te maken over verkeerde berekeningen. Deze tools voeren nauwkeurig rekenwerk uit en verkleinen de kans op kostbare fouten. Zo krijg je gelijk een duidelijk beeld van wat de kosten zijn, en hoef je niet achteraf te dealen met onverwachte uitgaven. Plus, door vlekkeloze offertes op te stellen, maak je een goede indruk op klanten en kun je meer klussen in de wacht slepen.

2. Altijd dezelfde opmaak

Met online tools kun je ervoor zorgen dat offertes er altijd professioneel uitzien. Alle belangrijke informatie wordt op dezelfde manier ingevuld, waardoor het contact met klanten en leveranciers soepeler verloopt.

3. Supersnelle communicatie

Dankzij online offertes kunnen bouwbedrijven razendsnel reageren op aanvragen. Dat betekent betere klantenservice en een grotere kans om die klussen binnen te halen.

4. Flexibel te gebruiken

Of je nou een kleinschalig bouwbedrijf hebt of een grote aannemer bent, online offerte tools kunnen flexibel worden ingezet, passend bij de omvang van je bedrijf. Hierdoor wordt het eenvoudig om meer offertes te maken en te beheren naarmate je bedrijf groeit.

5. Professionele offerte

Met een offerte tool kun je gemakkelijk online professionele offertes maken. Het programma doet het zware werk voor je. Het rekent de prijzen uit en zorgt ervoor dat de lay-out er strak uitziet. Geen gedoe meer met rekenmachines en Word- of Excel-documenten die eruitzien alsof ze uit het stenen tijdperk komen. Een strakke en professionele offerte maakt meteen een goede indruk, wat de kans vergroot dat de klant 'ja' zegt.

6. Alle offertes op één plek.

Alle berekeningen en offertes worden op één plek opgeslagen, wat het makkelijker maakt om iets terug te vinden en bij te werken.

Handige functies van online offerte tools

Belangrijke functies die elke online offerte tool zou moeten hebben:

  • Digitaal accepteren: Weg met de papieren rompslomp. Klanten kunnen gewoon elektronisch accepteren.
  • Automatische berekeningen: Voer gegevens als inkoopprijzen, hoeveelheden en opslag gemakkelijk online in via je computer en het programma rekent alles razendsnel en foutloos voor je uit.
  • Sjablonen en kopieën: Waarom elke keer hetzelfde wiel uitvinden? Gebruik sjablonen en hergebruik calculaties om tijd te besparen.
  • Offerte direct versturen: Verstuur je offerte gelijk vanuit het programma naar je klant, zonder gedoe met aparte e-mails of documenten.
  • Inzicht in de status: In het offerte overzicht zie je al jouw offertes staan. Zo weet je of een offerte nog uit staat, of dat de klant ‘m heeft geaccepteerd of afgewezen.

  • Offertes omzetten in facturen: Een paar klikken en je offerte verandert in een keurige factuur. Lekker makkelijk.
  • Flexibele velden: Maak de calculatie zo simpel of zo uitgebreid als nodig is en pas ‘m eenvoudig aan bij nieuwe wensen.
  • Afbeeldingen toevoegen: Voeg wat afbeeldingen toe aan je offerte, zodat je klant meteen kan zien wat je aanbiedt. Het maakt alles glashelder en laat een sterke indruk achter!
  • Materialen en uren inladen: Laad materialen en uren eenvoudig in vanuit een bibliotheek, zodat je niet steeds dezelfde gegevens handmatig hoeft in te voeren.
  • Automatische toevoeging van algemene voorwaarden: Je hoeft niet steeds dezelfde voorwaarden opnieuw in te voeren en het zorgt ervoor dat je altijd juridisch gedekt bent.

Razendsnel offertes met DEDDO

Online offertes maken is een fluitje van een cent met DEDDO. Uiteraard beschikt onze tool over alle handige functies die we hierboven hebben beschreven. DEDDO is ontwikkeld voor ondernemers in de bouw die op een makkelijke en snelle manier berekeningen, offertes, en facturen willen maken. Of je nou schilder, tegelzetter of loodgieter bent, met DEDDO heb je minder gedoe met je administratie en heb je meer tijd voor het echte werk. Eerst zien dan geloven? Probeer DEDDO 30 dagen gratis!

×